Ana içeriğe atla

The Nippon Foundation (Nippon Vakfı) tarafından hayata geçirilen Read Japan Projesi kapsamında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne bağışlanan kitapların teslim töreni gerçekleşti.

Japonya Büyükelçisi Ekselans KATSUMATA Takahiko ve Japonya Büyükelçiliği Heyeti, törenden önce anabilim dalımızdan Öğr. Gör. ASANO Ryoko’nun dersine katılıp anabilim dalı öğrencilerimizle görüştü.

Törende Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ali Osman KURT, yaklaşık 100 yıl önce başlayan Türk-Japon ilişkilerine değinerek açılış konuşması yaptı. Ardından Yabancı Diller Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. İsmail ÇAKIR'ın konuşması gerçekleşti. Daha sonra Japonya Büyükelçisi Ekselans KATSUMATA Takahiko, değerli konuşmasıyla törene katkıda bulundu.

Türk-Japon ilişkilerinde bir dostluk nişanesi olarak Üniversitemize hibe edilen kitapları Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ali Osman KURT Hocamızın Japonya Büyükelçisi KATSUMATA Takahiko tarafından teslim almasıyla tören sona erdi.

Son olarak Japonya Büyükelçisi Ekselans KATSUMATA, Japonya Büyükelçiliği Heyeti, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman KURT, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İsmail ÇAKIR, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif KİREÇCİ, anabilim dalından hocalarımız ve öğrencilerimizle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.