Ana içeriğe atla

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde 2013 yılında kurulan Türkiye'nin ilk ve tek YABANCI DİLLER FAKÜLTESİ olma özelliğini taşıyan fakültemizin misyonu dünya milletlerinin dillerini, edebiyatlarını ve kültürlerini derinlemesine incelemek olup yabancı dil bağlamında dil, edebiyat, çeviri, dilbilim, yabancı dil öğretimi, kültürel çalışmalar gibi farklı disiplinlerde lisans ve lisansüstü çalışmalara ve araştırmalara yönelik öğrenci ve akademisyen yetiştirmektir.

Japonca Mütercim ve Tercümanlık Ana Bilim Dalı, üniversitemiz ve fakültemizin kuruluş amacına yönelik Japoncayı Türkçeye ve hedef dillere çevirebilen, Japon kültürü ve edebiyatına vakıf, kültürlerarası iletişim kurabilen öğrenci ve akademisyenler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Japonca Mütercim ve Tercümanlık Ana Bilim Dalı, bilimsel yöntemler çerçevesinde hukuk, iktisat, edebiyat, sosyal, teknik ve fen bilimleri, tıp, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, maliye vb. birçok alanda ve çağın gerekleri doğrultusunda gelişmekte olan yeni alanlarda Türkçe-Japonca yazılı ve sözlü çevirilerinin yapılmasında büyük eksikliği kapatmayı amaçlamaktadır. Kuramsal ve uygulamalı dersler ile yurtiçi ve yurt dışında Japonca mütercim tercümanlık mesleğini sözlü ve yazılı olarak yürütebilecek nitelikte bilgili, kültürlü, mesleğin gerektirdiği becerilerle donanmış mütercim ve tercümanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Nitelikli mütercim tercümanların yetiştirilmesinin ülkemizin Japonya ile olan gerek siyasi gerekse de ticari ilişkilerine büyük katkı sunacağına inanıyoruz.

Japonca Mütercim ve Tercümanlık Ana Bilim Dalından mezun olan öğrencilerin Dışişleri Bakanlığı, Japonya Büyükelçiliği, Konsolosluk, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Turizm Bakanlığı, Japon şirketleri, Türk- Japon ortaklığı ile kurulmuş şirketler, havayolu firmaları, üniversiteler, Japonca öğreten dil kursları, hastaneler ve turizm sektörlerinde görev yapabilecek şekilde yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.