Ana içeriğe atla

Yeditepe Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü tarafından 27 Mayıs 2023 tarihinde ikincisi düzenlenen Türkiye Geneli Çince Şiir Okuma Yarışması’na fakültemiz Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden seçmeli Çince dersi alan öğrencilerimiz katılım sağladı. Klasik ve modern dönem Çin şiirinden örnekler sunan öğrencilerimiz, Li Qingzhao (1084 – 1155), Qian Fu (1461 - 1504), Xi Murong (1943 - …), Yu Guangzhong (1928 - 2017), Wang Guozhen (1956 – 2015) gibi ünlü şairlerin şiirlerini seslendirdiler. ASBÜ Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Gör. Ayşe ÖZTÜRK ile ASBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü Öğr. Gör. Nien-Tzu YU Çince şiirlerin seçilip başvuru aşamasının tamamlanmasında ve şiirlerin okunması süreçlerinde öğrencilerimize desteklerini sundular.

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden Huriye Merve KOÇYİĞİT yarışmada üçüncülük, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Feyza HACIMAHMUTOĞLU, Cansu ÇAĞLI ve Japonca Mütercim ve Tercümanlık Bölümü’nden Nazlı ALKAYA mansiyon başarı ödülünü almaya hak kazanmıştır. Ayrıca yarışmaya katılım sağlayan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Hümeyra GÜVEN’i ve Japonca Mütercim ve Tercümanlık Bölümü’nden Tuğba DUZAK’ı üstün başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Tüm öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diliyoruz.